top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiSvetlana Rabei

IFRS în Moldova

În prezent peste 100 de țări impun sau permit aplicarea IFRS, sau sunt în proces de tranziție de la Standardele naționale de contabilitate la IFRS.

În 2008 Republica Moldova și-a asumat angajamentul privind aplicarea IFRS prin Hotărârea Guvernului nr.238 din 29.02.2008. Prin această decizie s-a impus aplicarea IFRS de către entitățile de interes public. Totodată Legea contabilității încurajează aplicarea IFRS de către entitățile mici, mijlocii și mari care țin contabilitatea în partidă dublă.

În conformitate cu Legea contabilității și raportării financiare nr.287 din 15.12.2017, entitate de interest public este ”entitatea a cărei valori mobiliare sunt admise la tranzacționare pe o piață reglementată; bancă; asigurător (reasigurator)/societate de asigurări; organism de plasament colectiv în valori mobiliare cu personalitate juridică; entitate mare care este întreprindere de stat sau este societate pe acțiuni în care cota statutului depășește 50% din capitalul social”.

Ministerul Finanțelor aprobă prin ordin lista IFRS aplicabile de către entitățile din Republica Moldova și publică IFRS în versiunea română. Astfel, conținutul ordinelor, precum și IFRS-urile adoptate în RM pot fi găsite pe site-ul Ministerului de Finanțe: https://mf.gov.md/ro/lex/contabilitate-%C8%99i-audit.


Surse:

https://mf.gov.md/ro




28 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page